Madlenka je typické francúzske pečivo z piškótového cesta, ktoré má tvar mušličky. Z uvedeného množstva vytvoríte 17 väčších kúskov a ich príprava je skutočne jednoduchá – podľa mňa zvládnuteľná aj pre…
Blog
Mousse au chocolat - Čokoládová pena
Jednoduchý dezert stačí dať do vysokého pohára, dozdobiť ovocím a výsledok podľa mňa stojí za to. Čo poviete?
Tarte au citron meringuée - Citrónové tartaletky
Túto kombináciu kyslosti a sladkosti francúzi milujú. Vy ste ako na tom?
Súťaž so chef_from_thewoods
Nakúp a vyhraj! Stačí, ak prostredníctvom nášho e-shopu www.lunys.sk uskutočníš nákup s použitím kódu „chef10“ a si v hre o výlet do prírody pre 2 osoby s osobným kuchárom chef_from_thewoods.Výhra…
Ružový október
Mesiac október sa nesie v znamení boja proti rakovine prsníka, nazývaný aj RUŽOVÝ OKTÓBER. Ide o celosvetovú kampaň na zvýšenie povedomia o tomto ochorení. Ružová farba symbolizuje nutnosť preventívnych kontrol u…
Škoricové slimáky s krémovou polevou
Najskôr pripravíme kvások – do teplého (nie horúceho) mlieka vmiešame 1 ČL cukru, sušené droždie a necháme ho napučiť cca 10 minút. Medzitým múku zmiešame so soľou a cukrom, pridáme vajíčka, zmäknuté…