Blog

Šalát s bielou špargľou
in

Šalát s bielou špargľou

Špargľu očistíme a odrežeme konce. Do hrnca vlejeme vodu, víno, bobkový list, vetvičku tymiánu, čierne korenie a do vriacej vody ponoríme bielu špargľu a varíme 2 minúty, špargľa by mala…

Žemľovka s jablkami a tvarohom
in

Žemľovka s jablkami a tvarohom

Najskôr si pripravíme zmes na namáčanie. Do misky si nalejeme smotanu, mlieko, pridáme 2 žĺtka, 2 vajíčka, pridáme vanilkový cukor a nakoniec rozpustené maslo. Rozmiešame metličkou. Medzitým si pripravíme tvarohovú…

Vanilkové tartaletky s mascarpone krémom
in

Vanilkové tartaletky s mascarpone krémom

Mascarpone krém zmiešame s javorovým sirupom a zľahka primiešame vyšľahanú smotanu. Naplníme tartaletky, ozdobíme ovocím a posypeme nasekanými pistáciami. Hotovo a stačí 1-2 kúsky. Nech sme stále vo forme.

Žĺtkové rezy
in

Žĺtkové rezy

Všetky suroviny si vyberte pred pečením aspoň 2 hodiny, tak aby mali pri pečení izbovú teplotu. Múku aj oba cukre preosejte. V mise dobre vymiešajte maslo s cukrom, malo by…