Tarte au citron meringuée - Citrónové tartaletky

in
Tarte au citron meringuée - Citrónové tartaletky

Túto kombináciu kyslosti a sladkosti francúzi milujú. Vy ste ako na tom?

množstvo: 25 kusov

INGREDIENCIE:

Tartaletky:

  • tartaletky
  • biela čokoláda na potretie tartaletiek

Náplň:

  • 125 g citrónovej šťavy
  • 60-80 g práškového cukru podľa chuti
  • 3 ks vajíčok
  • 10 g kukuričného škrobu
  • 60 g masla

Bielkový sneh:

  • bielka z 2 vajec
  • 100 g kryštálového cukru

POSTUP:

Roztopte si bielu čokoládu a potrite vnútro tartaletiek. V hrnci na slabšom ohni zohrejte šťavu s cukrom. Do roztopenia cukru. Pridajte vajíčka zmiešané so škrobom a stále miešajte. Varíte zmes až do zhustnutia, vypnite ju a prepasírujte cez sitko. V prípade, že tam máte kúsky upečených vajec, tak ste to varili príliš dlho, príliš na silnom ohni alebo zle miešali. Pridajte maslo a vymiešajte to ideálne ponorným mixérom. Nalejte zmes do pripravených tartaletiek. Dajte do chladu, aby vám citrónový krém stuhol minimálne 1 hodinu. Po vychladnutí môžete tartaletky dozdobiť iba ovocím alebo ako francúzi bielkovým snehom. Bielka dajte šľahať. Keď už začnú peniť, tak postupne pridávajte cukor a šľahajte až do pevného snehu. Sneh si prehoďte do cukrárskeho sáčku a nastriekajte tartaletky podľa vašej fantázie. Na záver sneh už len opáľte flambovacou pištolou a tartaletky sú hotové.

Bon appétit!