Bielka vyšľaháme pomocou mixéra s metličkovým nástavcom spolu so soľou do hustej peny. Vo väčšej miske rozmiešame rozmrazený špenát so žĺtkami, múkou, a potom do zmesi opatrne vmiešame vyšľahané bielka.…
Blog

10 mýtov a faktov o jedlom hmyze: Čo na svrčky, koníky a jedlé červíky hovorí veda?
Jedlý hmyz je potravinou, ktorú na celom svete pravidelne konzumujú viac ako 2 miliardy ľudí. Pre nás na Slovensku je však stále novinkou, ktorú v EÚ nájdeme len od roku 2018. Ako…

Segedín už aj v Chorvátsku!
Tradičnej slovenskej kuchyni sa nič nevyrovná, tak prečo ju nezobrať so sebou?

Karfiol na indický spôsob
Karfiol umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci si rozpálime olivový olej a 2 minúty na ňom za stáleho miešania opekáme kúsky karfiolu. Potom pridáme kokosové mlieko, vodu ,…