Odľahčená veľkonočná plnka z kuracieho mäsa

in
Odľahčená veľkonočná plnka z kuracieho mäsa

80 minút, 8 porcií

INGREDIENCIE:

  • 450 g kuracích pŕs
  • 4 vajcia
  • 2 celozrnné žemle (1-2 dňové, nakrájané na kúsky)
  • 200 g uvareného cíceru z plechovky
  • 150 ml smotany na varenie
  • 1 cibuľa
  • 3 cesnakové strúčiky
  • 2 PL lahôdkového droždia (môžete vynechať)
  • 1 ČL majoránky
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL mletej rasce

POSTUP:

Kuracie mäso uvaríme vo vriacej vode (približne 15 minút). Potom vložíme do mixéra všetky suroviny, vrátane uvareného mäsa a rozmixujeme ich takmer dohladka (tak, aby sa poriadne prepojili a neostali väčšie kúsky). Hotové cesto vložíme do zapekacej misy, ktorý predom vystiekame alebo potrieme olejom. Plnku pečieme približne 45 minút pri 180 stupňoch do zlatista. Dĺžku pečenia prispôsobte veľkosti formy, a teda hrúbke cesta. Chutí perfektne ešte teplá, ale aj za studena.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.