Špenátová roláda s krémovou chrenovou plnkou a šunkou

in
Špenátová roláda s krémovou chrenovou plnkou a šunkou

1 roláda, 15 porcií, 25 minút

INGREDIENCIE:

  • 450 g rozmrazenej špenátovej drte (ak použijete špenátový pretlak, pridajte dvojnásobné množstvo múky)
  • 4 žĺtka
  • 4 bielka
  • 3 PL múky (napr. hladká špaldová)
  • 1/4 ČL soli

náplň:

  • 200 g nízkotučného roztierateľného tvarohu
  • 150 g cream cheese (napr. Philadelphia)
  • 250 g šunky (96% mäsa)
  • 2-3 PL sterilizovaného chrenu
  • bylinky (v príprade záujmu)
  • 1/4 ČL soli

POSTUP:

Bielka vyšľaháme pomocou mixéra s metličkovým nástavcom spolu so soľou do hustej peny. Vo väčšej miske rozmiešame rozmrazený špenát so žĺtkami, múkou, a potom do zmesi opatrne vmiešame vyšľahané bielka. Hotové cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie po takmer celej ploche a uhladíme ho. Cesto pečieme 15 minút pri 200 stupňoch. Potom ho necháme 3 minúty vychladnúť a zrolujeme, aby neskôr pri rolovaní s náplňou roláda nepopraskala. V ďalšej miske si medzičasom rozmiešame tvaroh, cream cheese, chren a soľ. Pridať môžeme aj nasekané bylinky, napríklad pažítku či kôpor. Na vychladené cesto rozotrieme pripravený krém, na vrch poukladáme plátky šunky a roládu napevno zrolujeme. Potom roládu dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky a môžeme ju nakrájať na kolieska.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.