Živánska po vegánsky

in
Živánska po vegánsky

INGREDIENCIE:

  • 200 g seitanu
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1/2 ČL sladkej mletej papriky
  • 1/2 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 1 ČL esencie s intenzívnou chuťou údeného (voliteľné)
  • 600 g zemiakov
  • 250 g cukety
  • 1 veľká cibuľa
  • 1/2 ČL drvenej rasce
  • 1/2 ČL sušeného oregana
  • štipku soli
  • 2 PL olivového oleja

POSTUP:

Seitan narežeme na plátky, ktoré rukami natrháme na menšie kusy. Zmiešaním sójovej omáčky, pretlaku, mletej papriky, sušeného cesnaku, javorového sirupu a dymovej arómy pripravíme marinádu, do ktorej seitan naložíme a necháme odstáť najlepšie cez noc. Rúru dáme rozohriať na 220 stupňov. Pekáč alebo plech obložíme alobalom, ktorý jemne potrieme olejom. Zemiaky nakrájame na kocky, cuketu a cibuľu na hrubšie kolieska a všetko pridáme na plech. Pridáme rascu, sladkú mletú papriku, sušené oregano, soľ a olej. Pridáme aj marinovaný seitan a všetko dokopy premiešame najlepšie rukami. Živánsku pečieme 35 minút, potom teplotu zvýšime na 250 stupňov a pečieme ešte 10 minút dochrumkava.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.