Čučoriedkovo-tvarohový koláč

in
Čučoriedkovo-tvarohový koláč

INGREDIENCIE:

na koláč s priemerom 30 cm budete potrebovať:

cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 175 ml polotučného mlieka
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vajíčko
  • 7 g sušeného droždia
  • 75 ml repkového oleja
  • štipku soli

tvarohová plnka:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vajíčko

mrvenička:

  • 60 g masla
  • 90 g práškového cukru
  • 80 g polohrubej múky

na vrch:

  • 200 g mrazených lesných čučoriedok
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP:

V miske zmiešame múky s cukrom. Urobíme v strede dieru, do ktorej pridáme mierne teplé mlieko a rozdrobíme droždie. Pomocou lyžice droždie zamiešame. Pridáme vajce, olej, soľ a dobre zamiešame. Ideálne varechou. Vznikne také hustejšie cesto, ktoré pomocou varechy prenesieme na vymazaný a pomúčený plech na pečenie. Na končeky prstov si dáme trochu oleja a pomocou prstov cesto roztlačíme po celom plechu. Tvaroh, cukor a vajíčko dobre premiešame a rovnomerne navrstvíme na cesto. Na posýpku zmiešame všetky suroviny, ručne spracujeme na mrveničku. Na koláč dáme mrazené čučoriedky a bohato ho posypeme pripravenou mrveničku. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 minút. Pred podávaním ho necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.