INGREDIENCIE:
- 300 g dubákov
- 1 ks Body&Future rastlinnej smotany
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ks cibule
- zeleninový vývar
- 2 ČL mletej červenej papriky
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 1 lyžička olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
- krutóny
POSTUP:
Najprv si očistíme a nakrájame dubáky. Pripravíme si väčší hrniec, v ktorom na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané dubáky, osolíme ich, pridáme mletú červenú papriku a necháme približne 5 minút smažiť. Potom zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme približne 20minút. Pridáme Body&Future rastlinnú smotanu, ktorá celej polievke dodá jemnú a lahodnú chuť a necháme prejsť varom. Na záver polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme ešte soľou a čiernym korením. Môžeme podávať s petržlenovou vňaťou a krutónmi.
Dobrú chuť!