INGREDIENCIE:
na cca 50 rožtekov potrebujete:
- 400 g hladkej múky
- 1 balenie zlatého klasu (40 g)
- 100 g práškového cukru
- 250 g masla
- 1 žĺtko
- vanilku alebo vanilkový cukor
POSTUP:
Všetko si spolu ručne zmiesite a vytvarujete cesto a spracúvate ho až kým sa neprestane droliť. Hneď guľkáte a tvarujete cca 1 cm hrubé a 8 cm dlhé šulčeky, ktoré jemne ohnete do tvaru rožtekov a dáte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiete na 180 stupňov cca 12 minút, do jemnulinkého zlatého nádychu. Ešte teplé obalíte v miske s vopred nachystaným práškovým cukrom a vanilkou/vanilkovým cukrom. Rožteky uchováte v chladnejšej miestnosti ideálne v plechovej nádobe, pokojne aj 2-3 týždne.
Dobrú chuť!