INGREDIENCIE:
Suroviny na 4 porcie
- 4 ks vykostených kuracích stehien (cca 700 g)
- 2 ks hlivy kráľovskej
- 150 g paradajok
- 150 g cukety
- 1 ks baklažánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks Lavaš
- tymián
- olivový olej
- 1 zväzok redkvičky
- vinný ocot
- soľ
- cukor
- čierne korenie
- údená paprika
- balsamico
POSTUP:
Kuracie stehná opracujeme, zbavíme prebytočného tuku. Vložíme do misy a pridáme údenú papriku, čierne korenie, tymián, soľ a olivový olej. Dobre premiešame a necháme pár hodín v chladničke, aby prešli chute. Umytú redkvičku nakrájame na tenké plátky a vložíme do sklenenej nádoby, ideálne zavaraninového pohára. Do hrnca dáme 1 dcl vody, 0,5 dcl vínneho octu, polievkovú lyžicu cukru a 1⁄2 lyžice soli. Privedieme k varu a horúcim nálevom zalejeme redkvičku. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Umytu zeleninu prekrojíme na polovice, pokvapkáme oliváčom. Osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a tymian. Zeleninu pečieme v grile alebo rúre pri 200°, kým nezmäkne a nechytí farbu. Z upečeného baklažánu vyškrabeme dužinu a spolu s ostatnou zeleninou rozmixujeme do hladka. Ochutíme balsamicom,čiernym korením,cukrom a solou. Lavaš vysušíme v rúre pri 120° v celku alebo nakrájaný na väčšie kusy. Na grile upečieme kuracie stehná, tak aby ostali štavnaté. Hlivu prekrojíme na polovicu a stranu rezu jemne nadrežeme do mriežky. Potrieme olivovým olejom a okoreníme. Ugrilujeme do mäkka a až potom osolíme.
Dobrú chuť!