Grilované kuracie stehno so zeleninovým ragú a s olivami

in
Grilované kuracie stehno so zeleninovým ragú a s olivami

INGREDIENCIE:

  • 4 ks vykostených kuracích stehien
  • soľ
  • korenie
  • 5 g tymiánu
  • 20 g cesnaku
  • 1 ks cibule
  • 70 g sušených paradajok
  • 500 g cukety
  • 120 g olív
  • 250 g cherry paradajok
  • 200 ml olivového oleja
  • 5 g rozmarínu
  • 1 kl udenej papriky
  • bazalka
  • 1 kl hrubozrnej horčice
  • 2 pl medu
  • 100 ml bieleho vína

POSTUP:

Kuracie stehná osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme čerstvé bylinky a cesnak nakrájaný na plátky. Necháme oddychovať 12hodín. Na cibuľovo-cesnakovom základe orestujeme hrubozrnú horčicu, sušené paradajky a cuketu. Osolíme, okoreníme, zakvapneme bielym vínom. Pridáme med, cherry paradajky a olivy. Zjemnime studeným maslom a doladíme nasekanými bylinkami. Kuracie stehno dáme na gril, najprv kožou dole. Tesne pred dokončením mäsko natrieme štetcom zmesou údenej papriky, cesnaku, olivového oleja a medu. Môžeme podávať s hriankami.

Dobrú chuť!