Bruschetta

in
Bruschetta

INGREDIENCIE:

  • bageta alebo ciabatta
  • paradajky
  • cesnak
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • Maldon soľ
  • mleté čierne korenie
  • parmezán
  • balsamico

POSTUP:

Veľmi dôležitá je voľba pečiva. Môžeme použiť bagetu, ciabattu alebo iný chrumkavý chlieb. Ten nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky. Nakrájame ho šikmo, lepšie vyzerá a vojde sa tam toho viac. Chlebík potrieme olivovým olejom, do ktorého predtým pretlačíme strúčik cesnaku a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Taliani tvrdia, že pravé bruschetty sa opekajú nad žeravým uhlím. Toto je skvelá voľba najmä počas grilovačky. Chlebíky opečieme dozlatista a dáme bokom. Následne si pokrájam paradajky,taliani znova prizvukujú,že by sme ich nemali krájať ale trhať, preto, aby šťava neostala na doske ale v miske. Osolíme ich maldonskou soľou, môžeme kľudne aj inou kvalitnou. Do osolených paradajok potrháme lístky bazalky, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením, prelejeme olivovým olejom a dochutíme cesnakom podľa chuti. Pokvapkáme balsamicom a všetko spolu premiešame. Túto zmes necháme postáť približne 10 minút, paradajky pustia šťavu a chute sa pekne prepoja. Po 10 minútach pozerania na tú krásu s utierania slín vezmeme chlieb a na každý kúsok naložíme poriadnu dávku paradajok. Tú šťavu, ktorú sme spomínali na začiatku, nechávame na vaše rozhodnutie. Bruschetty dozdobíme parmezánom, bazalkou a podávame.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.