Čiernu šošovicu opláchneme, zalejeme vodou, posolíme a varíme od zovretia 15 minút. Precedíme a zmiešame s ghee maslom a posekanými bylinkami pažítkou a petržlenovou vňaťou. Quinou pred varením prepláchneme v…
Blog

Súťaž s NiKA
Vyhrajte kartón májovej bryndze NiKA! Stačí, ak počas 3.5. – 17.5. 2021 zakúpite na www.lunys.sk aspoň 1 ks bryndze od značky NiKA a ste automaticky zaradení do súťaže o kartón…

Cícerový koláč s tvarohom a jahodami
Rozmixujeme nakladaný cícer a pridáme vajíčka, ovsené vločky, kypriaci prášok, agáve sirup a špaldovú múku. Všetko spolu zapracujeme do cesta a dáme ho do papierom na pečenie vystlaného plechu. Do…

Ako pripraviť pre školáka desiatu, ktorá bude stáť za to!
Desiata a školáci Školáci sa vracajú naspäť do školy a s tým prichádza aj otázka, čo pripraviť vašim deťom na desiatu, ktorú nielenže zjedia, ale poskytne im aj potrebné živiny Máme pre…

Pesto z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak, špenát aj bazalku nasekajte na hrubo a dajte do mixéra. Pridajte olej a oriešky a pesto rozmixujte do hladka. Na záver osoľte a okoreňte a máte hotovo

Šalát s bielou špargľou
Špargľu očistíme a odrežeme konce. Do hrnca vlejeme vodu, víno, bobkový list, vetvičku tymiánu, čierne korenie a do vriacej vody ponoríme bielu špargľu a varíme 2 minúty, špargľa by mala…