Šalát s bielou špargľou

in
Šalát s bielou špargľou

INGREDIENCIE:

na uvarenie špargle budeme potrebovať:

  • 5 ks bielej špargle
  • voda
  • 1 dl bieleho vína
  • čerstvý tymián
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie (celé)

na šalát budeme potrebovať:

  • 1 vajce
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 1 PL nasekaných lieskových orechov
  • 5 ks cherry paradajok
  • čerstvé bylinky: tymián, petržlenová vňať
  • čerstvo namleté korenie
  • 25 g masla

POSTUP:

Špargľu očistíme a odrežeme konce. Do hrnca vlejeme vodu, víno, bobkový list, vetvičku tymiánu, čierne korenie a do vriacej vody ponoríme bielu špargľu a varíme 2 minúty, špargľa by mala byť po uvarení chrumkavá. Vajce uvaríme natvrdo. Jarnú cibuľku aj s vňaťou nakrájame na krúžky, cherry paradajky a vajce na malé kocky. Bylinky a lieskové orechy nasekáme na drobno. V miske zmiešame jarnú cibuľku, lieskové orechy, paradajky, bylinky a na záver zľahka premiešame vajce, šalát dochutíme čerstvo pomletým korením. Uvarenú a precedenú špargľu umiestnime na tanier, posypeme šalátom a na záver polejeme horúcim maslom. Hneď podávame.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom