Banánový chlebík

in
Banánový chlebík

INGREDIENCIE:

  • 130 g masla izbovej teploty
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 350 g prezretých banánov (váha bez šupky, približne 3-4 banány)
  • 210 g hladkej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 mletej škorice
  • forma na chlebík: cca 22 x 7 x 11 cm

POSTUP:

Maslo vymiešame s oboma cukrami, kým sa nespoja. Po jednom pridáme aj celé vajcia a dobre premiešame. Banány vidličkou dobre popučíme tak, aby sme nemali žiadne väčšie kúsky. Pridáme ich k maslovej zmesi a dobre premiešame, aby sa cesto spojilo. Nakoniec pridáme múku, sódu, soľ aj škoricu. Ešte raz dobre premiešame a dáme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 1 hodinu až 1 a 10 minút. Či je chlebík upečený vyskúšame pomocou špajle. Necháme ho úplne vychladnúť a môžeme ho nakrájať.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.