INGREDIENCIE:
na 2 porcie budeme potrebovať:
- 300g kuracích pŕs
- 1 vajíčko
- 1 šálku hladkej múky
- 1/2 šálky zemiakového škrobu
- soľ
- čierne mleté korenie
- vodu
- olej
- 1 mrkvu
- 3 lyžice sladkej chilli omáčky
- 1 lyžicu sójovej omáčky
- 2 lyžice kečupu
- 1 hrubostennú papriku
- 1 veľkú červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- sezamové semienka
POSTUP:
Najskôr si nakrájame kuracie prsia na menšie kocky, osolíme, okoreníme a necháme chviľku odležať. Z múky, škrobu, vajíčka, vody a soli si pripravíme hladké jemné cestíčko. Nakrájané kuracie mäso si najskôr obalíme v zemiakovom škrobe, následne v cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji do zlatista.
Na druhej panvičke si na oleji orestujeme najemno posekaný cesnak, pridáme na štvorčeky nakrájanú hrubostennú papriku, červenú cibuľu a na prúžky nakrájanú mrkvu. Všetko chvíľku orestujeme len tak, aby zelenina ostala chrumkavá. Dochutíme sladkou chilli omáčkou, sójovou omáčkou a kečupom. Všetko spolu premiešame s hotovým kuracím mäsom a podávame s ryžou alebo rezancami, ozdobené jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami. Kto má rád pikantnejšiu verziu tohto jedla, môže počas restovania zeleniny prihodiť do panvičky chilli papričku.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.