Krémové hráškové rizoto

in
Krémové hráškové rizoto

INGREDIENCIE:

na rizoto budeme potrebovať:

  • 250 g ryže Arborio
  • 1 ks cibule
  • 300 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
  • 1 dl bieleho vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 PL masla
  • parmezán
  • soľ
  • čierne korenie

na hrášok na masle budeme potrebovať:

  • cukrový hrášok
  • maslo
  • citrón
  • soľ

POSTUP:

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Polovicu hrášku rozmixujeme a pridáme spolu so zvyšným hráškom do uvarenej ryže. Necháme prehriať a na záver primiešame zmäknuté maslo a nastrúhaný parmezán. Na masle si jemne orestujeme cukrový hrášok. Na dochutenie použijeme soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Podávame s pripraveným rizotom.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci so skatulkavkuchyni.