Domáce tagliatelle so špenátom a tmavými šampiňónmi

in
Domáce tagliatelle so špenátom a tmavými šampiňónmi

INGREDIENCIE:

pre 2 porcie budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 200 g tmavých šampiňónov
  • hrsť listového špenátu
  • 70 g masla
  • olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • píniové oriešky na posypanie
  • parmezán

POSTUP:

Na 200g hladkej múky pridáme 2 vajíčka aspoň veľkosti M, štipku soli a 2 lyžičky olivového oleja. Všetko spolu vymiešame na hladké cesto, necháme aspoň 30 minút odpočívať a môžeme vaľkať. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 2-3 mm, či už pomocou mlynčeka alebo ručne nakrájame rezance o šírke cca 7 mm a necháme ich chvíľu preschnúť. Cestoviny varíme cca 1 minútu vo vriacej osolenej vode.

Na rozohriatom olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku a nadrobno posekaný cesnak. Keď cibuľa chytá zlatistú farbu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a chvíľku všetko orestujeme, osolíme a dochutíme mletým čiernym korením. Takto orestované šampiňóny podlejeme troškou vody z cestovín a chvíľku podusíme. Nakoniec pridáme kocku masla, 2 lyžice najemno nastrúhaného parmezánu, hrsť čerstvých špenátových listov, všetko spolu premiešame, pridáme uvarené cestoviny a podávame posypané nasucho opečenými píniovými orieškami.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.