INGREDIENCIE:
- 130 g masla izbovej teploty
- 100 g trstinového cukru
- 100 g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 350 g prezretých banánov (váha bez šupky, približne 3-4 banány)
- 210 g hladkej múky
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1/4 ČL soli
- 1/4 mletej škorice
- forma na chlebík: cca 22 x 7 x 11 cm
POSTUP:
Maslo vymiešame s oboma cukrami, kým sa nespoja. Po jednom pridáme aj celé vajcia a dobre premiešame. Banány vidličkou dobre popučíme tak, aby sme nemali žiadne väčšie kúsky. Pridáme ich k maslovej zmesi a dobre premiešame, aby sa cesto spojilo. Nakoniec pridáme múku, sódu, soľ aj škoricu. Ešte raz dobre premiešame a dáme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 1 hodinu až 1 a 10 minút. Či je chlebík upečený vyskúšame pomocou špajle. Necháme ho úplne vychladnúť a môžeme ho nakrájať.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.