Ingrediencie
- Kuracie prsia bez kosti 600g
- Lavaš pšeničný – lavaš môžete nahradiť aj tortillami
- Zmes korenia chilli con carne
- Cheddar strúhaný 100g
- Cibuľa žltá 100g
- Cesnak 20g
- Pretlak paradajkový dvory 200g
- Koriander
- Rasca ½ čl
- Čerstvé chili podľa chuti
- Cukor
- Soľ
- Čerstvý koriander
- Jarná cibľka 50g
- Olej
Postup
Lavaš nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Lavaš rozložíme tak, aby nebol príliš na sebe, neprekrýval sa. Pečieme na 180°C do chrumkava. Počas pečenia párkrát premiešame.
Kuracie prsia očistíme a vcelku nakoreníme zmesou chilli con carne. Na rozpálenej panvici zatiahneme prsia z oboch strán. Potom vložíme do rúry predhriatej na 160°C. Pečieme 15-20 minút podľa velkosti. Upečené prsia necháme odpočinút v alobale.
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Do rozpáleného hrnca dáme trošku oleja a orestujeme cibuľu, cesnak do sklovita. Pridáme rozmliaždený koriander a rascu. Pridáme paradajkový pretlak. Osolíme a okoreníme. Omáčku jemnučko vybalancujeme cukrom. Pridáme nasekáne chilli podľa chuti. Povaríme 5 min. Nasekáme čerstvý koriander alebo ako alternatívu môžeme použiť sušený. Pridáme ho do omáčky a vypneme ju.
Na lavaš chipsy dáme nastrúhaný cheddar. Pre lepší efekt chipsy s cheddarom jemne zapečieme. Upečené kuracie prsia nakrájame na tenké platky a položíme na chipsy. Jemne osolíme a okoreníme. Prelejeme pradajkovou omáčkou. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska a posypeme ňou náš výtvor. Môžeme dekorovať čerstvým koriandrom alebo bylinkami podľa vašej preferencie. Nakoniec nám neostáva nič iné, ako popriať vám dobrú chuť!
Pro tip
Pridaním lyžice domáceho guacamole posunieme tento recept o vyšší level.