Ingrediencie
- Údený plátkový losos VIVI 500g
- Petržlen 4ks
- Olivový olej 200ml
- Wasabi pasta 50g
- Cibuľa 300g
- Citrón 1ks
- Čerstvý kôpor 30g
- Špenát 50g
- Petržlenová vňať 50 g
- Zmes byliniek 20 g
- Slnečnicový olej 200 ml
- Cesnak 5g
- Mikrobylinky
- Soľ
- Biele korenie
- Cukor
Slnečnicový olej zohrejeme na 60 stupňov, nie viac. Do oleja pridáme cesnak, špenát a zmes byliniek. 10 minút macerujeme, dôkladne rozmixujeme a precedíme cez gázu.
Cibuľu si očistíme, nakrájame na tenké plátky, pridáme soľ, cukor, citrónovú šťavu a jemne nasekaný kôpor. Šalát necháme oddychovať 4 hodiny.
Petržlen očistíme, natrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pomaličky grilujeme na nízkej teplote, cca. hodinu na 140 stupňov. Keď máme hotovo, vymixujeme si wasabi (pokojne celú tubičku) a olivový olej. Následne skamarátime grilovaný petržlen s wasabi zmesou.
Lososa odbalíme potreme jemne citrónovou, alebo limetkovou šťavou. Plátky dáme zľahka prehriať na grile – stačí minútka z jednej strany a naaranžujeme na tanier.
Dobrú chuť!