Grilovaný wasabi petržlen, cibuľový šalát a zaúdený losos

in
Grilovaný wasabi petržlen, cibuľový šalát a zaúdený losos

Ingrediencie

  • Údený plátkový losos VIVI 500g
  • Petržlen 4ks
  • Olivový olej 200ml
  • Wasabi pasta 50g
  • Cibuľa 300g
  • Citrón 1ks
  • Čerstvý kôpor 30g
  • Špenát  50g
  • Petržlenová vňať 50 g
  • Zmes byliniek 20 g
  • Slnečnicový olej 200 ml
  • Cesnak 5g
  • Mikrobylinky
  • Soľ
  • Biele korenie
  • Cukor

Slnečnicový olej zohrejeme na 60 stupňov, nie viac. Do oleja pridáme cesnak, špenát a zmes byliniek. 10 minút macerujeme, dôkladne rozmixujeme a precedíme cez gázu.
Cibuľu si očistíme, nakrájame na tenké plátky, pridáme soľ, cukor, citrónovú šťavu a jemne nasekaný kôpor. Šalát necháme oddychovať 4 hodiny.
Petržlen očistíme, natrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pomaličky grilujeme na nízkej teplote, cca. hodinu na 140 stupňov. Keď máme hotovo, vymixujeme si wasabi (pokojne celú tubičku) a olivový olej. Následne skamarátime grilovaný petržlen s wasabi zmesou. 
Lososa odbalíme potreme jemne citrónovou, alebo limetkovou šťavou. Plátky dáme zľahka prehriať na grile – stačí minútka z jednej strany a naaranžujeme na tanier. 
Dobrú chuť!