Vegánske udon rezance so zeleninou

in
Vegánske udon rezance so zeleninou

INGREDIENCIE:

na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 400 g čerstvých udon rezancov
  • 100 g mrkvy
  • 100 g húb shi take
  • 180 g tofu
  • 2-3 jarné cibuľky
  • 50 g červenej papriky
  • 1/2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL sezamu
  • 1 PL sezamového/olivového oleja
  • čerstvý koriander na posypanie

na omáčku budeme potrebovať:

  • 50 ml sójovej omáčky
  • 30 ml vody
  • 20 g kokosového cukru
  • 10 ml ryžového octu
  • 1 PL sezamovej pasty tahini
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku

POSTUP:

Najskôr si pripravíme omáčku zmiešaním sójovej omáčky s vodou, tahini, ryžovým octom, kokosovým cukrom, nadrobno nasekaným zázvorom a cesnakom. Následne si pripravíme zeleninu – ošúpanú mrkvu a červenú papriku nakrájame na tenké prúžky. Jarnú cibuľku vrátane bielej časti nakrájame na tenké kolieska a huby shi take nakrájame na tenké prúžky. V hlbšej panvici krátko opečieme na 1/2 PL oleja jarnú cibuľku. K cibuľke ďalej pridáme mrkvu, papriku, huby a všetko spolu približne 5 minút restujeme. Medzitým tofu osušíme papierovou utierkou, zmiešame ho so sójovou omáčkou a dozlatista ho opečieme na inej panvici a na zvyšnom oleji dozlatista. K zelenine následne pridáme opečené tofu, čerstvé udon rezance a vopred pripravenú omáčku. Všetko spolu dôkladne premiešame a keď sú rezance dostatočne prehriate, panvicu odstavíme z plameňa. Udon rezance so zeleninou podávame ešte teplé s nasekaným koriandrom a sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s simona_malkova.