INGREDIENCIE:
na 2 porcie budeme potrebovať:
- 400 g čerstvých udon rezancov
- 100 g mrkvy
- 100 g húb shi take
- 180 g tofu
- 2-3 jarné cibuľky
- 50 g červenej papriky
- 1/2 PL sójovej omáčky
- 1 PL sezamu
- 1 PL sezamového/olivového oleja
- čerstvý koriander na posypanie
na omáčku budeme potrebovať:
- 50 ml sójovej omáčky
- 30 ml vody
- 20 g kokosového cukru
- 10 ml ryžového octu
- 1 PL sezamovej pasty tahini
- 3 cm kúsok čerstvého zázvoru
- 1 strúčik cesnaku
POSTUP:
Najskôr si pripravíme omáčku zmiešaním sójovej omáčky s vodou, tahini, ryžovým octom, kokosovým cukrom, nadrobno nasekaným zázvorom a cesnakom. Následne si pripravíme zeleninu – ošúpanú mrkvu a červenú papriku nakrájame na tenké prúžky. Jarnú cibuľku vrátane bielej časti nakrájame na tenké kolieska a huby shi take nakrájame na tenké prúžky. V hlbšej panvici krátko opečieme na 1/2 PL oleja jarnú cibuľku. K cibuľke ďalej pridáme mrkvu, papriku, huby a všetko spolu približne 5 minút restujeme. Medzitým tofu osušíme papierovou utierkou, zmiešame ho so sójovou omáčkou a dozlatista ho opečieme na inej panvici a na zvyšnom oleji dozlatista. K zelenine následne pridáme opečené tofu, čerstvé udon rezance a vopred pripravenú omáčku. Všetko spolu dôkladne premiešame a keď sú rezance dostatočne prehriate, panvicu odstavíme z plameňa. Udon rezance so zeleninou podávame ešte teplé s nasekaným koriandrom a sezamovými semienkami.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s simona_malkova.