Valentínske čokoládovo-banánové lievance

in
Valentínske čokoládovo-banánové lievance

INGREDIENCIE:

  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 1 zrelý banán (cca 100 g)
  • 1 vajíčko
  • 20 g čokoládového proteínu
  • 20 ml javorového sirupu / medu
  • 120 ml mlieka (rastlinného / kravského)
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 1 zarovnaná ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • repkový olej na potretie panvice

na podávanie:

  • čerstvé ovocie (banán, jahody, maliny…)
  • čokoláda / javorový sirup
  • ovocný džem

POSTUP:

Vajíčko s banánom rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Pridáme preosiate kakao, preosiatu múku, proteín, sódu, mlieko a javorový sirup. Všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Na záver do cesta pridáme citrónovú šťavu  a cesto naposledy jemne premiešame. Z cesta tvarujeme lyžicou lievance, ktoré opekáme na panvici potretej repkovým olejom dozlatista z oboch strán. Lievance podávame ešte teplé s čerstvým ovocím, džemom a preliate javorovým sirupom či čokoládou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.