INGREDIENCIE:
- tuniakové steaky
- mix bieleho a čierneho korenia
- olivový olej
- baby špargľa
- brokolica
na omáčku budeme potrebovať:
- plátok masla
- 100 ml smotany
- 1 ČL šťavy z citróna
- 1/2 ČL medu
- čierne korenie
- soľ
na ozdobu môžeme použiť:
- hrachové klíčky
- ružové korenie
- slnečnicové semienka
POSTUP:
Do vriacej vody vložíme baby špargľu spolu s hlavičkami brokolice a varíme 2 minúty, následne zeleninu precedíme. V hrnci roztopíme maslo, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, trošku postrúhanej kôry z citróna, med, soľ a čerstvo pomleté korenie. Pomocou metličky zmes rozšľaháme. Varíme do zovretia. Steaky posypeme čerstvo pomletým korením a pokvapkáme olivovým olejom. Panvicu rozpálime a tuniakové steaky sprudka opečieme z každej strany 2 minúty. Hotové steaky posypeme ružovým korením a podávame s brokolicou, baby špargľou a na sucho opečenými slnečnicovými semienkami.
Dobrú chuť!