INGREDIENCIE:
- 300 g mrkvy
- 300 g batátov
- 1 PL olivového oleja
- 100 g beluga šošovice (alebo obyčajnej šošovice)
- 80 g bieleho tofu
- 50 g vegánskeho bieleho jogurtu
- 3 ČL jablčného octu
- 1 ČL lahôdkového droždia
- soľ
POSTUP:
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov. Mrkvu a batáty nakrájame na rovnako veľké hranolky a premiešame s trochou oleja a soľou. Šošovicu si prepláchneme a dáme variť. Varíme v neosolenej vode 25-30 minút. Zatiaľ dáme piecť aj mrkvu a batáty. Pečieme 30-35 minút. Šošovicu ku koncu varenia osolíme. Kým sa všetko varí a pečie, pripravíme si jednoduchú bryndzu. Do food processora namrvíme tofu, pridáme vegánsky biely jogurt, hrubšiu štipku soli a jablčný ocot. Rozmixujeme dohladka. Podľa chuti pridáme trocha viac soli. Na tanier pridáme šošovicu, na ňu navrstvíme mrkvu a batáty a lyžičkou pridáme tu a tam kúsky našej vegánskej bryndze. Môžeme pridať klíčky pre pridané vitamíny, alebo napríklad krúpy či quinou, ak chceme mať šalát ešte sýtejší.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.