Tekvicový cheesecake

in
Tekvicový cheesecake

INGREDIENCIE:

Korpus:

  • 60 g ovsených vločiek
  • 100 g banánu
  • 15 g kokosového oleja / masla

Krém:

  • 500 g tekvicového pyré
  • 500 g mäkkého nízkotučného tvarohu
  • 3 vajcia
  • 30 g vanilkového proteínu
  • 40 g brezového cukru + pár kvapiek flavdrops (treba ochutnať, aké sladké chcete)
  • škorica
  • štipka perníkového korenia

POSTUP:

Suroviny na korpus dáme do sekáčika (ak nemáte, tak pomixujte zvlášť vločky, rozmačkajte banán a zmiešajte s roztopeným maslom/olejom). Dáme do cca 20 cm formy na pečenie aj s papierom a pečieme cca 10 minút. Upečieme pokrájanú tekvicu (cca 30 minút na 200 stupňov), rozmixujeme a necháme vychladnúť. Toto tekvicové pyré zmiešame s tvarohom, vajíčkami, proteínom, dosladíme, pridáme škoricu, perníkové korenie a pridáme na predpečený korpus na ďalších cca 50 minút. Koláč necháme vychladnúť v teplej rúre, potom pri izbovej teplote a potom v chladničke. Na vrch môžeme ešte pridať vanilkový puding.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fit.and.rea.