INGREDIENCIE:
na 3-4 porcie potrebujeme:
- 500 g gnocchi (ideálne chladené)
- 1 PL masla
- 1 PL nadrobno nakrájanej slaniny
- 1 menšiu šalotku
- pár lístkov čerstvej šalvie
- 300 g tekvice nakrájanej na menšie kocky
- 150 ml kuracieho vývaru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 80 g nastrúhanej mozzarelly alebo iného tvrdého syra
- 20 g nastrúhaného parmezánu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 hrste čerstvého baby špenátu
- 100-150 ml mlieka
- soľ a čierne korenie
- opečené píniové oriešky na podávanie
POSTUP:
Na masle opečieme slaninku, pridáme šalotku a necháme ju zosklovatieť. Potom pridáme šalviu, trochu necháme rozvinúť jej vôňu, tekvicu zalejeme vývarom a smotanou a necháme trochu povariť. Potom priáme špenát, ten nevaríme, iba počkáme kým zmäkne. Pridáme pretlačený cesnak. Pridáme 3/4 syra a dobre premiešame, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme gnocchi (vopred ich nevaríme, je to zbytočné, uvaria sa v omáčke) a dolejeme aj trochu mlieka tak, aby boli gnocchi pekne ponorené. Ešte raz dobre premiešame a zasypeme zvyšným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút, kým syr na povrchu krásne zozlatne. Podávame s pečenými píniovými orieškami.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.