4 porcie, 30 minút
Výborné stroganov, ktoré si pripravíme raz-dva, z kuracieho mäsa. Na prípravu potrebujeme len zopár štandardných surovín a chutný obed či večera pre celú rodinu je na svete.
INGREDIENCIE:
- 500 g kuracích pŕs (bez kosti a kože)
- 1 cibuľa
- 1 PL oleja
- 2 PL horčice
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 2 PL worcestrovej omáčky
- soľ, čerstvo namleté čierne korenie
- 250 ml smotany na varenie
- 6-8 kyslých uhoriek
- 1 ČL kukuričného škrobu alebo múky (voliteľné)
POSTUP:
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájané kuracie mäso a 5 minút ho dusíme. Potom pridáme kečup, horčicu, worchestrovú omáčku, smotanu na varenie, dobre zamiešame a mäso dusíme približne 10 minút. Napokon k mäsu vmiešame nadrobno nakrájané kyslé uhorky, soľ, korenie a posypeme kukuričným škrobom alebo múkou na zahustenie. Za občasného miešania varíme ešte 5 minút. Podávame buď s ryžou, zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou. Ja som ho doplnila aj o cviklové klíčky.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.