Slivková žemľovka s tvarohom a pudingom

in
Slivková žemľovka s tvarohom a pudingom

INGREDIENCIE:

na vrstvu pečiva:

  • 450 g vianočky
  • 400 ml polotučného mlieka
  • 2 žĺtka
  • 30 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu

na tvarohovú náplň:

  • 500 g hrudkového tvarohu
  • 2 žĺtka
  • 50 g práškového cukru

na pudingovú náplň:

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 40 g trstinového cukru

na bielkový sneh:

  • 4 bielky
  • 40 g práškového cukru

na dokončenie:

  • 500 g sliviek
  • maslo na vymastenie formy

POSTUP:

Vianočku nakrájame na plátky a polovicu z nich namáčame v mlieku rozmiešanom so žĺtkami, cukrom a vanilkovým extraktom. Vianočka nemá byť úplne mokrá, plátky stačí namočiť na 1-2 sekundy. Plátkami vianočky vyložíme dno formy (použili sme rozmer 37×25 cm), ktorú sme vymastili maslom. Hrudkový tvaroh vymiešame so žĺtkami, práškovým cukrom a túto zmes rovnomerne rozotrieme na vrstvu vianočky. Pudingový prášok dôkladne premiešame s mliekom, cukrom a uvaríme ho do zhustnutia. Puding necháme aspoň pár minút vychladnúť, medzitým umyjeme slivky, ktoré vykôstkujeme a rozkrájame na polovice. Na tvarohovú vrstvu nalejeme puding, naň rozložíme polovice sliviek a navrch navrstvíme zvyšnú vianočku namočenú v mlieku. Vianočku pečieme 25 minút pri teplote 170 stupňov. Na záver vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do pevného snehu, ktorý rozotrieme na vrch žemľovky. Žemľovku pečieme ešte 5-10 minút, kým vrstva snehu nezozlátne. Žemľovku môžeme podávať ešte teplú, no bude sa rozpadať. Ak chcete úhľadné rezy, žemľovka musí úplne vychladnúť.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.