INGREDIENCIE:
na 4 porcie budeme potrebovať:
- 1 veľkú cibuľu
- čerstvý zázvor 6 cm kúsok
- vývar 1 liter
- 3 ks badiánu
- 2 kusy klinčekov
- šťava z 1 limetky na ochutenie
- 400 g širokých rezancov Pho 5 mm
- 1 PL cukru
- 2 PL sójovej omáčku
- 2 PL rybacej omáčky
- voliteľné – červená chilli paprička, čerstvý koriander
- na zdobenie – klíčky, limetka
POSTUP:
Orestujeme na panvici nesekanú na drobno cibuľu spolu so zázvorom, do zlatista. Vývar priveďte do varu, spolu s cibuľou a zázvorom, korením, cukor, chilli a rybacou omáčku. Nechajte 15 minút variť. Vývar následne sceďte, nalejte späť do hrnca. Priveďte opäť do varu. Dochuťte všetko limetkou, prípadne sójovou omáčkou, rybacou omáčkou. Rezance ryžové si pripravíme podľa návodu.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s tanindesk.