Ricottové šišky s pomarančom

in
Ricottové šišky s pomarančom

INGREDIENCIE:

na cca 15 šišiek budete potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 80 g krupicového cukru
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 šťastné vajcia
  • štipku soli
  • 250 g ricotty
  • kôru z 1 bio pomaranča
  • šťavu z 1/2 pomaranča
  • 1 l oleja na vysmážanie
  • 3 PL krupicového cukru a 1 PL práškového cukru na obaľovanie

POSTUP:

V miske zmiešajte sypké suroviny, pridajte kôru a šťavu z pomaranča, vajcia a nakoniec aj ricottu. Ručne spracujte na kompaktné cesto a vytvaruje guľky. Cesto mierne lepí, tak si keď tak pomúčte ruky, ale nepridávajte zbytočne veľa múky. Olej si pomaličky rozpáľte, a keď dosiahne teplotu 175 stupňov začnite smažiť prvé šišky. Podľa veľkosti hrnca ich pridávajte postupne a tak aby sa netlačili. Každú šišku smažte celkovo cca 7 minút a v polovici otočte (ak sa nepretočila sama). Šišky potom nechajte odstáť na papierovej servítke a ešte teplé obaľte v cukre (zmiešajte krupicový s práškovým).

Dobrú chuť!