INGREDIENCIE:
na cca 15 šišiek budete potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 80 g krupicového cukru
- 15 g kukuričného škrobu
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 šťastné vajcia
- štipku soli
- 250 g ricotty
- kôru z 1 bio pomaranča
- šťavu z 1/2 pomaranča
- 1 l oleja na vysmážanie
- 3 PL krupicového cukru a 1 PL práškového cukru na obaľovanie
POSTUP:
V miske zmiešajte sypké suroviny, pridajte kôru a šťavu z pomaranča, vajcia a nakoniec aj ricottu. Ručne spracujte na kompaktné cesto a vytvaruje guľky. Cesto mierne lepí, tak si keď tak pomúčte ruky, ale nepridávajte zbytočne veľa múky. Olej si pomaličky rozpáľte, a keď dosiahne teplotu 175 stupňov začnite smažiť prvé šišky. Podľa veľkosti hrnca ich pridávajte postupne a tak aby sa netlačili. Každú šišku smažte celkovo cca 7 minút a v polovici otočte (ak sa nepretočila sama). Šišky potom nechajte odstáť na papierovej servítke a ešte teplé obaľte v cukre (zmiešajte krupicový s práškovým).
Dobrú chuť!