Natacha miluje rýchle a jednoduché recepty. Tento recept jej pripomína jej francúzsku babku Marie, ktorá jej tieto jablká často v detstve pripravovala.
INGREDIENCIE:
- 4 ks jabĺk
- 2 PL masla
- 2 PL hrozienok v rume
- hrsť mandľových lupienkov
- hrsť lieskovcov
- 1 PL trstinového cukru
- 4 ks karamelových alebo maslových sušienok
POSTUP:
Odrežte vrchy jabĺk. Z jabĺk odstráňte stred ideálne pomocou vykrajovača na to určeného. Pomocou vykrajovača vyrežte vnútro, aby ste mali čím plniť, a vytvorili tak miesto na plnenie. Ideálne, aby Vám jablká ostali vcelku. Jablková plnka – kúsky jabĺk, ktoré Vám ostali si pokrájajte na menšie kúsky. Do nich pridajte trstinový cukor, lieskovce, lupienky mandlí, hrozienka s rumom, maslo a rozdrvené sušienky. Premiešajte, a naplňte jablká plnkou do plna. Vráťte na nich ich vrchy. Zvyšnú zmes dajte zapiecť do misiek. Pečte v rúre na 180°C cca 20 – 25 minút. Jabĺčka sú najchutnejšie hneď po upečení, keď sú ešte teplé.
TIP: Môžete kľudne v recepte vynechať cukor, a pred podaním si jabĺčka poliať medom. Výborné je aj do zmesi pridať škoricu, alebo aj hoci čo iné, na čo mate v ten deň chuť.
Bon appétit!