INGREDIENCIE:
- baklažán
- chren
- tvaroh
- halloumi syr
- fialový karfiol
- žltý/oranžový karfiol
- hrášok
- cherry paradajky
- olivový olej v spreji
- citrón
POSTUP:
Baklažán pozdĺžne rozkrojíme, nasolíme, aby nám pustil čo najviac šťavy. Po chvíľke postriekame olivovým olejom v spreji a dáme grilovať. Medzitým si všetku zeleninu očistíme, nakrájame na malé kúsky a grilujeme. Hotový baklažán polievkovou lyžicou vydlabeme. Vydlabané vnútro rozmixujeme s nastrúhaným chrenom, tvarohom, olivový olejom a citrónovou šťavou. So zmesou naplníme dno vydlabaného baklažánu. Ugrilovanú zeleninu poukladáme na vrch, plnkou naplneného baklažánu. Nakoniec na gril umiestnime nakrájaný halloumi syr, netreba ho zvlášť dochucovať, nakoľko má veľmi výraznú a slanú chuť a máme hotovo.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom a martincookss