Jahodový mini cheesecake

in
Jahodový mini cheesecake

INGREDIENCIE:

na 4 porcie:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 PL medu (podľa chuti)
  • 50 g lyofilizovaných jahôd
  • 250 g maslových sušienok
  • 100 g masla
  • 100 g kokosového oleja

na ozdobenie:

  • jahody
  • čučoriedky
  • žerucha

POSTUP:

Maslové sušienky rozmixujeme, zalejeme roztopeným maslom a kokosovým olejom tak, aby vzniklo formovateľné cesto. Mascarpone zmiešame s tvarohom, osladíme medom a na záver primiešame na prach rozdrvené lyofilizované jahody. Krém necháme chvíľu odpočívať v chladničke. Cesto umiestnime do formičiek a utlačíme ho pomocou lyžice. Na cesto umiestnime krém, vrch posypeme odrobinkami z cesta a na vrch poukladáme jahody, čučoriedky a žeruchu. Hotovo.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom a martincookss