INGREDIENCIE:
chlebíková forma 23 cm
- 150 g pistácií
- 200 g kryštálového cukru
- ½ čl soli
- 150 g masla izbovej teploty
- 125 ml plnotučného mlieka
- 3 šťastné vajíčka
- ½ čl kypriaceho prášku
- 120 g hladkej múky
- kôra z 2 citrónov
- 250 g mascarpone
- 50 g práškového cukru
POSTUP:
Maslo vyšľahajte spolu s cukrom, kým sa obe suroviny nespoja. Potom za stáleho miešania pridávajte po jednom vajci a vždy ho dobre zapracujte. Pridajte kôru z 1 citrónu, pistácie a premiešajte. Prisypte múku, soľ a prášok do pečiva a nakoniec aj mlieko.
Cesto vylejte do chlebíkovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečte približne 60 minút. Pomocou špajdle zistite, či je cesto upečené.
Chlebík nechajte úplne vychladnúť na mriežke. Potom zmiešajte mascarpone s cukrom a zvyšnou citrónovou kôrou a natrite na chlebík.
Dobrú chuť!