Pistáciová zmrzlina

in
Pistáciová zmrzlina

INGREDIENCIE:

na cca 1 l domácej pistáciovej zmrzliny budete potrebovať:

  • 165 g nesolených lúpaných pistácií + 50 g na podávanie
  • 165 g práškového cukru
  • 2 štipky soli
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 500 ml smotany na šľahanie (na recept bola použitá 36%)
  • 1 PL mandľového likéru (nemusí byť)

POSTUP:

Pistácie, cukor a soľ dajte do mixéra a rozmixujte na jemno. Ak máte výkonný mixér ako vitamix, či iné podobné blendre, ide to jednoducho. Ak máte na mixéri slabší výkon, pridajte aj asi polovicu mlieka a rozmixujte vešetko čo najhladšie. Dajte si s tým záležať, nech je základ zmrzliny naozaj krémový. Potom do zmesi pridajte aj mlieko, či jeho zvyšok, a smotanu. Zmes už len zľahka premiešajte. Smotanu nechcete v tomto kroku našľahať. Ak chcete pridajte mandľový likér. Takto pripravenú zmes dajte do zmrzlinovača a postupujte podľa návodu. V mojom zmrzlinovači stačí nastaviť čas 1 hodina a stroj mrazí a mieša zároveň. Ak zmrzlinovač nemáte, tak zmes na najnižších otáčkach asi 2 minúty prešľahajte a dajte do mrazuvzdornej nádoby. Dajte do mrazničky a niekoľkokrát, ideálne, každých 30 minút, zľahka premixujte. Môžete tak urobiť pomocou metličky alebo aj ručného šľahača. Ten ale musí byť mať ten prvý stupeň vážne jemný inak by bola zmrzlna kade tade. Zmrzlinu nechajte potom niekoľko hodín ešte zatuhnúť a pred podávaním nechajte asi – 10 minút postáť. Servírujte posypané nasekanými pistáciami.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk