2 porcie, 80 minút
Toto jedlo s hovädzím je priam vynikajúce. Paradajkovo-brusnicová omáčka je úplne jednoduchá a krásne sa dopĺňa so sladkastou pečenou zeleninou. Recept je perfektný ako výživná a zdravá večera či obed pre celú rodinu.
INGREDIENCIE:
- 300 g hovädzieho stehna
- 1 cibuľa
- 1 PL oleja
- 80 g sušených brusníc
- 30 g koncentrovaného paradajkového pretlaku
- 1 ČL soli
- 1/4 namletého čierneho korenia
- 400 g batátov
- 300 g cvikly
- 1-2 PL provensálskeho korenia (alebo bazalka/oregano/tymián)
- 1 PL cesnakového korenia
- 1 PL olej na postriekanie zeleniny
- hrachové klíčky alebo čertvé bylinky na posypanie
POSTUP:
V hrnci si rozohrejeme olej a opražíme na ňom nasekanú cibuľu. Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a 3 minúty ho restujeme na silnejšom plameni. Potom pridáme paradajkový pretlak, brusnice, čierne korenie, opäť zamiešame. Hrniec prikryjeme a mäso dusíme približne 30 minút, pričom ho občas skontrolujeme a môžeme premiešať. Po 30 minútach k nemu prilejeme vodu, aby sa nám vytvorila omáčka. Mäso osolíme a dusíme ďalších 30 minút, aby dostatočne zmäklo. Medzičasom si cviklu a bataty očistíme a nakrájame na malé kúsky. Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie, posypeme provensálskym a cesnakovým korením, zľahka osolíme a postriekame olejom. Zeleninu pečieme 20 – 30 minút pri 190 stupňoch do zlatista.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.