Pečená zelenina s hovädzím mäsom v paradajkovo-brusnicovej omáčke

in
Pečená zelenina s hovädzím mäsom v paradajkovo-brusnicovej omáčke

2 porcie, 80 minút

Toto jedlo s hovädzím je priam vynikajúce. Paradajkovo-brusnicová omáčka je úplne jednoduchá a krásne sa dopĺňa so sladkastou pečenou zeleninou. Recept je perfektný ako výživná a zdravá večera či obed pre celú rodinu.

INGREDIENCIE:

  • 300 g hovädzieho stehna
  • 1 cibuľa
  • 1 PL oleja
  • 80 g sušených brusníc
  • 30 g koncentrovaného paradajkového pretlaku
  • 1 ČL soli
  • 1/4 namletého čierneho korenia
  • 400 g batátov
  • 300 g cvikly
  • 1-2 PL provensálskeho korenia (alebo bazalka/oregano/tymián)
  • 1 PL cesnakového korenia
  • 1 PL olej na postriekanie zeleniny
  • hrachové klíčky alebo čertvé bylinky na posypanie

POSTUP:

V hrnci si rozohrejeme olej a opražíme na ňom nasekanú cibuľu. Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a 3 minúty ho restujeme na silnejšom plameni. Potom pridáme paradajkový pretlak, brusnice, čierne korenie, opäť zamiešame. Hrniec prikryjeme a mäso dusíme približne 30 minút, pričom ho občas skontrolujeme a môžeme premiešať. Po 30 minútach k nemu prilejeme vodu, aby sa nám vytvorila omáčka. Mäso osolíme a dusíme ďalších 30 minút, aby dostatočne zmäklo. Medzičasom si cviklu a bataty očistíme a nakrájame na malé kúsky. Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie, posypeme provensálskym a cesnakovým korením, zľahka osolíme a postriekame olejom. Zeleninu pečieme 20 – 30 minút pri 190 stupňoch do zlatista.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.