INGREDIENCIE:
- 500 g lístkového cesta
- 500 g sezónneho ovocia (jahody, maliny, čučoriedky, čerešne)
- 2 PL trstinového cukru
- 1 PL kukuričného škrobu
- 2 PL detskej krupice/strúhanky
- 1 žĺtko
POSTUP:
Ovocie očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Zmiešajte s cukrom a škrobom a nechajte chvíľu postáť. Lístkové cesto rozvaľkajte. Zrežte okraje tak, aby boli kraje zaoblené. Toto zvyšné cesto dajte rovnomerne do stredu cesta, aby ste ho zužitkovali. Stred cesta posypte krupicou a poukladajte ovocie tak, aby okraje cesta zostali voľné. Okraje preložte cez ovocie, potrite žĺtkom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov. Pečte približne 40 minút, kým nie je cesto krásne zlaté a chrumkavé. Môžete podávať ešte teplé aj s kopčekom zmrzliny, alebo aj studené.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk