INGREDIENCIE:
- 100 g tofu
- 80 g mrkva, nakrájaná na malé slíže
- 80 g červená paprika, nakrájaná na malé slíže
- voliteľné – 100 g bambusové výhonky
- 2 ks vajcia
- 5 PL ryžový ocot
- Čierne huby – judášovo ucho
- Olej – sezamový
- 2 PL paradajkový pretlak
- 2 PL Solamyl
- 5 PL sójovej omáčky
- 2 PL cukru
- 1 liter vývar
- 200 g kuracie prsia
- Soľ a korenie na dochutenie
POSTUP:
Huby namočte na 10 minút do vody, a potom nakrájajte na prúžky. Mäso si nasekajte na drobno, ochuťte- sezamovým olejom, sójovou omáčkou, paradajkovým pretlakom, osoľte a okoreňte. Tofu si nakrájajte na slíže, aj so zeleninou. Do hrnca dajte menšie množstvo oleja. Následne pridajte mäso, restujte asi 5 minút, kým kuracie prsia nezmäknú. Podlejeme vývarom a pridáme zeleninu. Všetko privedieme mierne do varu. Podľa chuti pridajte ešte, a postupne pridávajte: sójovú omáčku, cukor a ryžový ocot. Počas varu pridajte rozšľahané vajcia. Do polievky vložte aj tofu. Na záver, ked nevrie polievka, pridajte postupne škrob podľa potreby. Varte ešte 15 min. Na záver podľa preferencie jemne premixujte ponorným mixérom. Potom už len môžete dochutiť soľou a máte hotovo! Môžete dozdobiť jarnou cibuľkou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s tanindesk.