Olejová bábovka

in
Olejová bábovka

INGREDIENCIE:

  • 200 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 160 g mletého cukru
  • 50 ml vody
  • 100 ml repkového oleja
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 2 PL kakaa
  • maslo na vymastenie formy
  • strúhanka/hrubá múka na vysypanie formy
  • práškový cukor na servírovanie

POSTUP:

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich do bledej peny s práškovým cukrom. K žĺtkovej pene prilejeme vodu, olej a prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dôkladne premiešame a na záver doň jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Približne tretinu cesta odoberieme do inej misky a zmiešame ho s preosiatym kakaom. Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vlejeme do nej približne polovicu “bieleho” cesta. Naň navrstvíme kakaové cesto, zalejeme ho zvyšným “bielym” cestom a bábovku pečieme približne 40 minút pri teplote 180 stupňov. Bábovka je upečená, keď drevená špajdľa vyjde z cesta suchá. Pred vyklopením z formy a krájaním ju necháme úplne vychladnúť.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.