INGREDIENCIE:
- 200 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 160 g mletého cukru
- 50 ml vody
- 100 ml repkového oleja
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 2 PL kakaa
- maslo na vymastenie formy
- strúhanka/hrubá múka na vysypanie formy
- práškový cukor na servírovanie
POSTUP:
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich do bledej peny s práškovým cukrom. K žĺtkovej pene prilejeme vodu, olej a prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto dôkladne premiešame a na záver doň jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Približne tretinu cesta odoberieme do inej misky a zmiešame ho s preosiatym kakaom. Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vlejeme do nej približne polovicu “bieleho” cesta. Naň navrstvíme kakaové cesto, zalejeme ho zvyšným “bielym” cestom a bábovku pečieme približne 40 minút pri teplote 180 stupňov. Bábovka je upečená, keď drevená špajdľa vyjde z cesta suchá. Pred vyklopením z formy a krájaním ju necháme úplne vychladnúť.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.