Mousse au chocolat - Čokoládová pena

in
Mousse au chocolat - Čokoládová pena

Jednoduchý dezert stačí dať do vysokého pohára, dozdobiť ovocím a výsledok podľa mňa stojí za to. Čo poviete?

množstvo: 5 pohárov
chladenie: minimálne 2 hodiny

INGREDIENCIE:

  • 150 g horkej čokolády 70%
  • 40 g mliečnej čokolády
  • 25 g masla
  • 5 ks vajíčok
  • 30 g kryštálového cukru

POSTUP:

Čokolády spolu s maslom si roztopte nad vodným kúpeľom. Žĺtka spolu s cukrom vymiešajte do peny. Vyšľahajte bielka. Žĺtkovú zmes pridajte do vyšľahaných bielok. Premiešajte to naozaj len sekundu! Vôbec to nemusí byť dokonalo spojené. Do roztopenej čokolády. Pozor nie horúcej! Cca 45-50°C pridajte trošku bielkovej zmesi a metličkou ich spojte. Následne celú zmes už iba lízatkom zľahka spájajte. Penu si rozdeľte do pripravených pohárov a dajte zachladiť minimálne na 2 hodiny. Pred servírovaním dozdobte podľa chuti či už ovocím alebo nastrúhanou čokoládou.

Bon appétit!