INGREDIENCIE:
- 5 vajec (ideálne domáce alebo z voľného chovu)
- 60 ml plnotučného mlieka
- 25 g masla
- na podávanie soľ, čierne korenie, trochu čerstvej pažítky a ak chcete, tak aj kúsok zeleniny
POSTUP:
V miske si dobre rozmiešame vajíčka s mliekom. Do studenej panvice dáme maslo, a začneme ho pomaly zahrievať. Keď sa rozpustí, hneď pridáme vajcia a premiešame najprv pomocou stierky (prvé 2-3 minúty). Potom miešame už pravidelne. Pekne od okrajov smerom do stredu. Dlho sa nebude nič diať, ale dáme tomu čas. Bude to trvať približne 10 minút. Ale neprestávame miešať. Vajíčka stiahneme zo sporáku tesne pred tým, ako si budeme myslieť, že sú hotové. Na horúcej panvici ešte trochu dojdú. Nakoniec praženicu osolíme, ešte raz premiešame a dáme na tanier. Dozdobíme pažítkou a čiernym korením a môžeme podávať. Sú to buď dve menšie alebo jedna veľká porcia.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.