INGREDIENCIE:
na guľky budeme potrebovať:
- 250 g hrudkového tvarohu
- 1 vajce
- 60 g hladkej múky
- 60 g detskej krupice
- 1 PL trstinového cukru
- 12 malých marhúľ
na podávanie budeme potrebovať:
- mletý mak
- práškový cukor
- roztopené maslo
POSTUP:
Tvaroh zmiešame s vajíčkom a popučíme ho vidličkou. Ďalej pridáme krupicu, múku, trstinový cukor a všetko spolu premiešame. Vznikne nám nelepivé a pevnejšie cesto. Marhule umyjeme, osušíme a opatrne odkôstkujeme, aby marhule zostali vcelku. Z cesta vytvoríme menšie placky, zabalíme do nich marhule a vytvoríme guľky. Varíme ich vo vriacej vode, až kým nevyplávajú na hladinu. Podávame ich ešte teplé posypané mletým makom, práškovým cukrom a roztopeným maslom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.