Kung-Pao

in
Kung-Pao

INGREDIENCIE:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vetvičky jarnej cibuľky
  • 1 ks žltej papriky
  • 80 g arašidov
  • 3 PL sezamového oleja

príloha:

  • 180 g jasmínovej ryže
  • sezamové semienka
  • na ozdobenie – jarná cibuľka

marináda na mäso:

  • 6 PL tmavej sójovej omáčky
  • 2 PL cukru
  • 3 ČL kukuričného škrobu
  • 2 ČL ryžového octu

POSTUP:

Narežeme si mäso a poriadne zamiešame s marinádou. Dáme do chladničky na 20 minút. Nerežeme si zeleninu na pásiky. Na oleji si opražíme arašidy a následne vložíme k arašidom kuracie mäso. Opekáme 3-4 minútky a následne pridáme zeleninu a varíme. Varíme, kým mäso nezmäkne. V ryžovare si uvaríme ryžu. Podávame teplé zdobené sezamom a cibuľou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s tanindesk.