INGREDIENCIE:
pre 2 osoby budeme potrebovať:
- 400 g kreviet
- 150 g olivového oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- soľ a čierne korenie
- veľká hrsť petržlenovej vňate
- voliteľné – 1 dcl bieleho vína
- príloha – pečivo na hrianky
POSTUP:
Cesnak si nakrájame na kúsky. Olivový olej nalejeme do panvičky a zmiešame spolu s cesnakom. Po 3 min pridávame krevety (osušené) a restujeme na panvici. Okoreníme, osolíme. Ak by sme si chceli recept osviežiť prilejeme biele víno – suché a restujeme, až kým sa víno nevyparí. Varíme kým nezružovejú a nechytia zlatú farbu. Po uvarení primiešame nakrájanú petržlenovú vňať. Z pečiva si urobíme hrianky, ktoré potrieme cesnakom. Podávame teplé.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s tanindesk.