Koláčik a la sacher

in
Koláčik a la sacher

INGREDIENCIE:

na korpus budete potrebovať:

  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 3 vajcia
  • 1 banán
  • 20 g kakaa
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 150 ml mlieka
  • 20 g proteínu
  • 30 g brezového cukru + 2 pipety flavdrops

na krém budete potrebovať:

  • 500 g marhúľ (vážené aj s kôstkami)
  • 300 ml vody
  • 1 zlatý klas
  • 30 g brezového cukru
  • 20 g bielej čokolády

na vrch budete potrebovať:

  • horká čokoláda

POSTUP:

Zmiešame múku s proteínom. Vyšľaháme bielka. Pomixujeme žĺtky s banánom a mliekom. Zmiešame múku, proteín, zmixovanú zmes a pridáme kakao, cukor a vyšľaháme bielka a ako posledný pridáme kypriaci prášok do pečiva. Dáme do 20 cm kruhovej formy aj s papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňoch cca 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a odrežeme kopček, ak vznikol. Odstránime papier na pečenie a potom prerežeme na polovicu. Prichystáme si krém: rozmixujeme marhule s vodou a povaríme to spolu so zlatým klasom a cukrom, prípadne aj bielou čokoládou. Krém dáme na spodnú časť korpusu a prikryjeme vrchnou časťou (ktorú môžete otočiť dolu hlavou, vrch bude úplne rovný). Dáme chladiť, ideálne aj na noc do chladničky a polejeme čokoládou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fit.and.rea