INGREDIENCIE:
na korpus budete potrebovať:
- 100 g hladkej špaldovej múky
- 3 vajcia
- 1 banán
- 20 g kakaa
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 150 ml mlieka
- 20 g proteínu
- 30 g brezového cukru + 2 pipety flavdrops
na krém budete potrebovať:
- 500 g marhúľ (vážené aj s kôstkami)
- 300 ml vody
- 1 zlatý klas
- 30 g brezového cukru
- 20 g bielej čokolády
na vrch budete potrebovať:
- horká čokoláda
POSTUP:
Zmiešame múku s proteínom. Vyšľaháme bielka. Pomixujeme žĺtky s banánom a mliekom. Zmiešame múku, proteín, zmixovanú zmes a pridáme kakao, cukor a vyšľaháme bielka a ako posledný pridáme kypriaci prášok do pečiva. Dáme do 20 cm kruhovej formy aj s papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňoch cca 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a odrežeme kopček, ak vznikol. Odstránime papier na pečenie a potom prerežeme na polovicu. Prichystáme si krém: rozmixujeme marhule s vodou a povaríme to spolu so zlatým klasom a cukrom, prípadne aj bielou čokoládou. Krém dáme na spodnú časť korpusu a prikryjeme vrchnou časťou (ktorú môžete otočiť dolu hlavou, vrch bude úplne rovný). Dáme chladiť, ideálne aj na noc do chladničky a polejeme čokoládou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fit.and.rea