INGREDIENCIE:
na 4 porcie:
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 2 PL medu (podľa chuti)
- 50 g lyofilizovaných jahôd
- 250 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 100 g kokosového oleja
na ozdobenie:
- jahody
- čučoriedky
- žerucha
POSTUP:
Maslové sušienky rozmixujeme, zalejeme roztopeným maslom a kokosovým olejom tak, aby vzniklo formovateľné cesto. Mascarpone zmiešame s tvarohom, osladíme medom a na záver primiešame na prach rozdrvené lyofilizované jahody. Krém necháme chvíľu odpočívať v chladničke. Cesto umiestnime do formičiek a utlačíme ho pomocou lyžice. Na cesto umiestnime krém, vrch posypeme odrobinkami z cesta a na vrch poukladáme jahody, čučoriedky a žeruchu. Hotovo.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom a martincookss